Кострич: winter is coming

Зимовий маршрут найбільш мальовничим маршрутом українських Карпат - хребтом Кострич. Звідси відкриваються неймовірні краєвиди на всі 360, а Чорногора - найвищий хребет України видна просто як на долоні. Якщо хороша погода) На Костричі розміщено декілька гуцульских колиб - будиночків, де ціле літо живуть пастухи, які випасають худобу. Ми зможемо зазирнути всередину і відчути атмосферу справжньої гуцулії.

День 1. Субота.
Стартуємо з Кривопільського перевалу - найвищого перевалу в Україні. Йдемо через урочище Буков'єн, а після нього заходимо в густий ліс. Набираємо висоту, місцями достатньо стрімко. Через 2-3 години ми виходимо на полонину Веснарка. Заходимо в першу колибу і п'ємо чайок. Сьогодні ми ночуємо на цій полонині з чудовим видом на Чорногору. Але, при бажанні, можемо ще трішки пройтися) Вечеряємо, лягаємо спати.

День 2. Неділя.
Встаємо зранку, снідаємо і рушаємо. Виходимо на найвищу вершину хребта - Костричу (1584 м). Тут шалений вітер, тож ми фоткаємося і йдемо далі, до полонини Болота. Пол. Болота наймальовничіша на цілому хребті. Спускаємося до неї, перекушуємо. Після цього знову сходимо на хребет і йдемо вниз - до с.Великий Ходак. Нам потрібно пройти через ціле село, зате ми можемо побачити, як живуть люди в гуцульській глибинці. Завершуємо маршрут в с.Стаїще, поблизу Верховини.

Ланцюжок маршруту: Кривопільський перевал - ур. Буков'єн - пол.Веснарка (1 ночівля) - г. Кострича - пол.Болота - с. Великий Ходак - с.Стаїще

У вартість входить:
  • транспортування звідки-куди???
  • харчування: гарячі сніданки і вечері, обідній перекус.
  • групова аптечка.
  • газ, пальники.
  • послуги гіда-інструктора.
  • консультація перед походом.
У вартість не входить:
  • оренда палаток, спальних мішків, рюкзаків, особистого посуду, і додаткового спорядження. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

➕Німецький цвинтар біля піднніжя Говерли➕

Містичний хребет

ПРОГУЛЯНКА СТАМБУЛОМ