Мцхета - чи варто відвідати?

Мцхета - місто в мхаре Мцхема-Мтіанеті Грузія, адміністративний центр муніципалітету Мцхета. Розташоване на плато, де річка Арагві впадає в річку Куру, на північ від Тбілісі.


🌏Як дістатись в Мцхету з Тбілісі?
Добираєтеся на метро до станції метро Дідубе, проходите ринок і заходите на територію автостансії (орієнтуйтеся по кількості автобусів, тому що ринок, мафи,таксисти вас можуть заплутати). Квиток коштує 1 ларі, тривалість поїздки 25 хвилин. Якщо бажаєте спочатку відвідати Джварі виходіть швидше (можна розпитатися у водія - він вам зупиниться біля знаку і скаже в якому напрямку йти), якщо бажаєте проїхатись спочатку в Мцхету то автобус їде в центр там і знаходиться зупинка на Тбілісі. Якщо вам підходить варіант швидко і якісно то обирайте таксі, ціна від Дідубе до Мцхети 25 ларі (можливий торг) в послугу входить перевезення, очікування (максимальна інформація по політичній ситуації в країні і гастрономічні поради), а також вивіз до монастиря Джварі.
🏯Які визначні місця варто відвідати?
1. Розпочніть з головного православного грузинського храму - кафедрального собору Светіцховелі.


2. В самому центрі Мцхети , (біля фонтану, а точніше одразу біля зупинки на Тбілісі, десь 50 метрів від зупинки) знаходиться комплекс із Самтавро - преображенської церкви та жіночого монастиря святої Ніно. 




3. Храм Хреста Джварі знаходиться при в'їзді в Мцхету на пагорбі. Якщо їдете автобусом то вийдіть швидше біля знаку і пройдіть по стежці навпростець по хребту, але взувайте закрите взуття - ми зустріли тим шляхом змію, черепаху і море коників стрибунців, а спускались в місто на таксі (ціна 5 ларі з людини). Якщо ви менш екстримальні і вирушили до Мцхети на на таксі, то в вашу поїздку входить виїзд до Джварі і повернення (25 ларі, можливий торг), або скористатися туром з Тбілісі. 







4. Також варто відвідати монастир Шио - Мгвіме (9 км від міста Мцхета, добиратись потрібно на таксі, або власним транспортом чи в рамках туристичного туру). Ми покищо там не бували і повною інформацією як дістатись і скільки коштує не володіємо, але обов'язково відвідаєм наступного разу)
Грузія манить, контрастами, гостинністю, доступністю, це куточок раю на землі, який варто відвідати. В моєму серці вона зайняла своє місце і я планую відвідувати Грузію ще і ще, адже вона різноманітна і надає можливість подорожувати кожного разу в інший регіон і відкривати щось нове. Відкрийте для свого серця Грузію



Дика Анна.

Дика Анна❤️


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

➕Німецький цвинтар біля піднніжя Говерли➕

Містичний хребет

ПРОГУЛЯНКА СТАМБУЛОМ