Додаток 1. Протипоказання, фізичне навантаження, психологічна підготовка

Додаток 1
Прохання перед експедицією повідомити нас про проблеми із здоров’ям, які можуть завадити Вам взяти у ній участь. Рішення по кожному випадку будуть приймати гіди в індивідуальному порядку, керуючись правилом №1. У випадку, коли у день початку експедиції стан здоров`я людини буде відповідати нижче перерахованим медичним протипоказанням та іншим проблемам, гіди залишають за собою право не допускати її до експедиції.



Орієнтовні медичні протипоказання стосовно гірських походів із значним фізичним навантаженням[1]


1. Будь-які захворювання в гострій і підгострій стадії.

2. Психічні захворювання, що затруднюють контакт із особистістю.

3. Злоякісні новоутворення при больовому синдромі.

4. Хвороби серцево-судинної системи: ішемічна хвороба серця (ІХС): стенокардія; перенесений інфаркт міокарда (менш, ніж 6 місяців тому); аневризма серця і аорти; аневризма великих судин; недостатність кровообігу IIA стадії і вище; порушення ритму серця: миготлива аритмія, тахікардія, часті екстрасистоли; гіпертонічна хвороба 3 ступеня (тиск вище ніж 180/110 мм рт.ст.).

5. Хвороби дихальної системи: бронхіальна астма з недавнім астматичним статусом; бронхоектатична хвороба 2-3 ступеня; дихальна недостатність 2-3 ступеня (задишка більше 28/хв в спокої); кровохаркання; гостра алергія на рослини, пилок; туберкульоз;

6. Хвороби печінки: гострий і підгострий гепатит; інші захворювання печінки з недостатністю функції.

7. Хвороби нирок: гломерулонефрит (гостра / підгостра стадія), пієлонефрит при загостренні; нирково-кам'яна хвороба з наявністю ниркових кольок; хронічна ниркова недостатність 1-3 ступеня.

8. Хвороби ендокринних залоз при вираженому порушенні функції.

9. Цукровий діабет в стадії неповної компенсації.

10. Тромбофлебіт, тромбози, схильність до гіперкоагуляції.

11. Схильність до кровотеч будь-якої етіології.

12. Глаукома.

13. Хвороби крові: анемія середнього і важкого ступеня; тромбоцитопенічна пурпура; гемофілія; лейкози та інші злоякісні захворювання системи крові.

14. Хвороби суглобів: анкілоз суглоба (колінного, міжхребцевих); деформуючий остеоартроз зі значною недостатністю функції; туберкульоз суглобів і кісток;

15. Хвороби шлунково-кишкового тракту: виразкова хвороба при загостренні, або наявність протягом останніх 3-х тижнів: больового синдрому, або постійної нудоти, або періодичної блювоти, або кровотечі; рідкий стул або блювота протягом 3-х днів до походу (крім харчової токсикоінфекції).

16. Сифіліс.

17. Інфекційні хвороби.

18. Вагітність (відносне протипоказання).

19. Гнійні процеси в будь-якої локалізації.

20. Епілепсія.

21. Тривала температура нез'ясованої причини.

22. Ревматизм активна фаза, з наявністю вад серця, ускладнень з боку органів і суглобів.
23. Травми опорно-рухового апарату, переломи, вивихи, забиття, розтягнення.
24. Та ін.


ФІЗИЧНЕ НАВАНТАЖЕННЯ І МОРАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА ПІДГОТОВКА
Вага рюкзака буде складати приблизно 12 - 15 кг. для чоловіків і 8-12 кг. для жінок, гіди будуть нести скільки зможуть і точно не менше 15 кг. Основне навантаження несуть серцево-судинна, дихальна система, м’язи ніг (квадріципси, ікрожильні та ін.), стопи, м`язи спини, трапеції і дельти, менше м’язи рук.Основна фізична якість, яка потрібна в горах це силова витривалість.Для підготовки підходять всі види спорту і фізичних навантажень, які розвивають наведені якості людського організму (біг і ходьба на довгі дистанції, робота з вагою на велику кількість повторень (кардіонавантаження). Найважливіший м’яз людини – це серце!
МОРАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА ПІДГОТОВКА полягає у  вмінні терпіти тимчасові незручності пов`язані із погодними умовами, фізичною втомою та перевтомою, мікротравмами, натиранням мозолів та інших частин тіла , а також в усвідомленні, що людина знаходиться в польових умовах без звичних для себе благ цивілізації і комфорту.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

➕Німецький цвинтар біля піднніжя Говерли➕

Містичний хребет

ПРОГУЛЯНКА СТАМБУЛОМ